Wanhan Raahen Avoimet pihat

Wanhan Raahen kiehtovat pihapiirit avautuvat yleisölle Raahen Pimiöillä – Tutustu Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -palkittuihin kohteisiin

Wanhan Raahen pihapiirit avautuvat yleisölle Raahen Pimiöillä.

Viehättävän, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Wanhan Raahen kohteita on palkittu vuodesta 2017 lähtien Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -tunnustuksella. Palkitut kohteet edustavat perinteistä vanhaa rakentamista tai ovat hyviä esimerkkejä ympäristöön sopivasta uudisrakentamisesta. Kohteet ovat asuttuja tai muuten käytössä olevia. Vuosittain on valittu sekä yleisön suosikki että Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -raadin valinta.

Palkittuja taloja ja miljöitä on tällä hetkellä yhteensä seitsemän kappaletta, ja osaan näistä pihapiireistä pääsee tutustumaan tämän vuoden Raahen Pimiöillä Wanhan Raahen Avoimet pihat -osiossa lauantaina 29.8.2020 klo 16.30–19.30. Kierros on omatoiminen.

Tervetuloa tutustumaan arvokkaan puukaupunginosamme helmiin, ja samalla miettimään jo sitä, mikä alueen miljöistä ansaitsisi Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö 2021 -tittelin!

Tänä vuonna ei valita uutta tunnustuksen saajaa, sillä on aika julkistaa ja luovuttaa kunnialaatat aikaisempien vuosien palkituille kohteille. Kunnialaatat on valmistettu täysin paikallisena työnä ja kunnioittavat muotokielellään alueen ainutlaatuista historiaa. Julkistustilaisuus on Rantatorilla lauantaina 29.8.2020 klo 15.

Wanhan Raahen Avoimet pihat

Mukana olevat pihapiirit:

– Brahenkatu 21 (2017)
– Brahenkatu 1 (2017)
– Langin Kauppahuone (2018)
– Rantakatu 40 (2019)
– Rantakatu 16 B (2019)
– Brahenkatu 19 (2019).

Suluissa vuosi, jolloin kohde sai tunnustuksen. Nyt avoinna olevien kohteiden lisäksi Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -tunnustuksen on saanut vuonna 2018 Koulukatu 25 A.

Kohteet kartalla

Alla olevasta kartasta näet kohteiden tarkat sijainnit. Tunnistat kohteet paikan päällä Avoimet pihat -tunnuksella varustetuista kylteistä (sama logo kuin tämän sivun artikkelikuvassa ylhäällä).

Tervetuloa tutustumaan vanhan kaupungin aarteisiin!