Ohjelma

Kuvassa tuliesitys Raahen Pimeillä. Kuva: Matti Hämäläinen

Ohjelma


Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -kohteet saavat kunnialaattansa la 29.8. – lähetys striimataan

Viehättävän ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Wanhan Raahen kohteita on palkittu vuodesta 2017 alkaen Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -tunnustuksella. Vuosittaisen perinteen mukaisesti yleisö on saanut valita oman ehdokkaansa ja Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -raati omansa.

Tunnustuksen tarkoituksena on osaltaan herättää kiinnostusta arvokkaan puukaupunginosan korjaamiseen ja sen elävöittämiseen. Palkinnon kriteereissä rakennuksen odotetaan edustavan perinteistä vanhaa rakentamista tai olevan hyvä esimerkki ympäristöön sopivasta uudisrakentamisesta. Kohteen tulee olla myös asuttu tai muuten käytössä. 

Palkittuja kohteita on tällä hetkellä yhteensä seitsemän. Tänä vuonna ei valita uutta tunnustuksen saajaa, sillä on aika julkaista ja luovuttaa kunnialaatat aikaisempien vuosien palkituille kohteille. Kunnialaatat on valmistettu täysin paikallisena työnä ja kunnioittavat muotokielellään alueen arvokasta historiaa. 

Raahen Pimiöiden yleisötilaisuuksien peruunnuttua toteutamme kunnialaattojen julkistustilaisuuden striimattuna lauantaina 29.8. klo 15. Linkki videoon julkaistaan Raahen Seutu -lehden verkkosivuilla. Varsinaisen julkistustilaisuuden ohella lähetyksessä päästään myös pihakierrokselle vanhaan kaupunkiin, kun palkitut kohteet esitellään yleisölle. Tilaisuuden musiikkiesityksistä vastaa Raahen Musiikkiopiston Suzukisoittajat, Marita Tuhkala; säestää: Kristiina Tähtinen. 

Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -tunnustuksen saaneita kohteita ovat:

  • Brahenkatu 21 (2017) 
  • Brahenkatu 1 (2017) 
  • Langin kauppahuone (2018) 
  • Koulukatu 25 A (2018) 
  • Rantakatu 40 (2019) 
  • Rantakatu 16 B (2019) 
  • Brahenkatu 19 (2019). 

Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -kunnialaattojen julkistamistilaisuus

Lisätietoja

Raahen Pimiät -tiimi
Raahen kaupunki
Kaupunkikehittäminen ja näkyvyys
puh. 040 130 3888
toimisto@raahenpimiat.fi


Raahen Pimiät perutaan tältä vuodelta

Raahen kaupunki on päättänyt perua kaikki kaupungin järjestämät tilaisuudet viikoilta 35 ja 36. Näin ollen tulevalle viikonlopulle suunniteltu Raahen Pimiät perutaan. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 28.–29. elokuuta 2020.

Kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan tekemässä päätöksessä muistutetaan, että Raahessa on tällä hetkellä todellinen laajan koronaepidemian riski. Juuri nyt ratkaisemme omalle käytöksellämme, mikä tilanne on viikon tai kolmen päästä. Kaikki keinot etenemisen estämiseksi on heti otettava käyttöön.

Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -kunnialaattojen julkistustilaisuus pyritään järjestämään striimauksena. Tiedotamme tästä tarkemmin lähipäivinä.