Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö -valinta on selvillä

Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö -tunnustuksen saajat vuodelle 2019 on julkistettu Raahen Pimiät -tapahtumassa lauantaina klo 10.30. Vuoden taloina palkittiin tänä vuonna Rantakatu 16 B (Pekka Nuutinen) ja Rantakatu 40 (Katariinan kamari, Tiina ja Jarkko Tuohimaa). Molemmat kohteet saivat yleisöäänestyksessä yhtä paljon ääniä. Lisäksi palkittiin asiantuntijaraadin kunniamaininnalla Brahenkatu 19 (Anja Swanljung).

Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö -tunnustus on jaettu vuodesta 2017 lähtien. Asiantuntijaraatiin kuuluivat tänä vuonna rakennustutkija Juhani Turpeinen Pohjois-Pohjanmaan museosta, johtaja Hannele Meskus Raahen kaupungin Hanketoiminnan ja kehittämisen yksiköstä, museonjohtaja Eija Turunen Raahen museosta, puheenjohtaja Sari Nurro Raahe-seurasta sekä kaavoitusarkkitehti Jaana Pekkala Raahen kaupungin kaavoituksesta.

Avoimet pihat palkituissa pihapiireissä sunnuntaina 1.9.

Tämän vuoden tunnustuksen saajien pihapiireihin voi tutustua su 1.9. klo 10-16 välisenä aikana. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan seuraaviin aiempien vuosien palkittuihin kohteisiin:

  • Brahenkatu 21 / Inga ja Pertti Swanljung (2017)
  • Brahenkatu 1 / Tiina Mattila (2017)
  • Langin kauppahuone (2018).

Vuoden 2018 Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö -asiantuntijaraadin valinta Koulukatu 25 A pihapiiri ei poikkeuksellisesti ole tänä vuonna avoinna yleisölle.

Piipahda kielikahvilassa Raahen Pimiöillä

Hei, we are european volunteers in Raahe. We will keep a language cafe during the Raahen Pimiät festival. We will speak english, german, spanish, italian and french. We would be very happy to see you there, whether you are a language enthousiast, a confirmed speaker, or come just to say hello! 😊

The language cafe is open on Friday 30th August and on Saturday 31st August from 2 pm to 4 pm at Rantatori.

-Jana, Andrea, Daniel and Madeleine

***

EU-vapaaehtoiset Jana, Andrea, Daniel ja Madeleine kutsuvat teidät Raahen Pimiöille kielikahvilaan! He puhuvat englannin ohella saksaa, espanjaa, italiaa ja ranskaa. Olitpa sitten kielissä ammattilainen tai harrastaja, tule juttusille – tai muuten vain tervehtimään! 😊

Kielikahvila on avoinna perjantaina 30.8. ja lauantaina 31.8. klo 14-16 Rantatorilla.

EU-nuoret ovat Hanketoiminnan ja kehittämisen yksikössä Euroopan solidaarisuusjoukot -vapaaehtoishankkeen kautta syyskuun loppuun saakka.

He ovat aktiivisesti mukana yksikön toiminnassa, tutustuvat eri työpajoihin ja osallistuvat Raahen Pimiät -tapahtuman toteuttamiseen.

Kiiltomatosuunnistus kutsuu perjantaina 30.8. klo 18-20.30

Toivottu ja kaivattu Kiiltomatosuunnistus on jälleen Raahen Pimiöillä!

Illan jo hämärtyessä pääsevät lapset vanhempineen seikkailemaan Raahen keskustaan. Paikalliset liikkeet ovat tänäkin vuonna yhteistyössä järjestämässä monen moista jännittävää tekemistä perheen pienimmille.

Kiiltomatosuunnistus lähtee Härkätorilta, mutta löydätkö kaikki reitillä olevat muut rastit? Aikaa rastien etsimiseen on perjantaina 30.8. klo 18 alkaen aina klo 20:30 saakka!

Kiiltomatosuunnistuksessa ovat tänä vuonna mukana:

Häikäisevät hyönteiset -installaatio valtaa Myhrbergin puiston

Kulttuurikasvatuksen kehittämistyöryhmä TAIKAKUU järjestää yhteistyössä Raahen opetustoimen kanssa Raahen Pimiöillä Häikäisevät hyönteiset -taideteoksen.

Myhrbergin puiston valtaa sadat erilaiset koululaisten taiteilemat surraavat ja kömpivät hyönteistaideteokset. 🐝🦋

Hyönteismaailma valmistuu perjantaina 30.8. klo 18, iltaa kohden puisto loistaa komeimmillaan. Tervetuloa ihastelemaan, teokset ovat nähtävillä myös koko lauantain sekä vielä sunnuntaina aamupäivästä! 🐞

Putte-possu mukana Raahen Pimiöillä

Taas kannattaa lähteä liikkeelle! Raahen Pimiät juhlistaa yhdessä Putte-possun kanssa kesän taittumista syksyyn monipuolisella ja houkuttelevalla tarjonnalla elokuun viimeisenä viikonloppuna 30.-31.8.2019.

Ohjelmaa riittää vauvasta vaariin! Lapsia viikonlopun aikana ilostuttaa aiemmilta vuosilta tutun kiiltomatosuunnistuksen lisäksi iki-ihana Putte-possu!

Putte-possuun voit törmätä kesken kaiken lauantaina 31.8.2019 klo 11-14 Raahen Rantatorilla tai Museonrannassa. Tuttuun tapaan Putella on mukanaan yllätys, joka liittyy tavalla tai toisella maailman kalleimpaan aarteeseen. Mikä se sitten on? Sen saat tietää kun tulet paikanpäälle kurkkaamaan! Nähdään siis Pimiöillä ystävät!

Hyppää Putte-possun matkaan:
http://putte-possu.com/

Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö 2019 yleisöäänestys on käynnissä!

Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneistä puukaupungeista maassamme. Vuoden talo tai miljöö valinnalla halutaan antaa tunnustusta väsymättömille kulttuuriperimän vaalijoille ja kehittää ainutlaatuista aluetta yhtenä Raahen matkailun vetonauloista. Alueella on kaikkiaan noin 150 vanhaa asuintaloa ja noin 200 talousrakennusta. 

Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö 2019 -tunnustus on edennyt finaalivaiheeseen. Mikä kohteista ansaitsisi sinun mielestäsi Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö -tittelin tänä vuonna? Yleisöäänestys on päättynyt 18.8. ja tunnustuksen saaja julkistetaan Raahen Pimiöillä 31.8.2019 klo 10.30.

Kohteiden asukkaat ovat antaneet suostumuksensa finaaliin ilmoittamiselle. Olet tervetullut tutustumaan talojen ulkoasuun. Kunnioitathan kuitenkin asukkaiden rauhaa.

Brahenkatu 19

Rantakatu 16 B

Katariinan Kamari (Rantakatu 40)

Kuvat saa isommaksi klikkaamalla.

Äänestä omaa suosikkiasi.

Vastuullinen järjestäjä

Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
p. 040 130 3889 | 040 130 3888
hanketoiminta@raahe.fi

Löylykylä!